Bröllop och fest i Sörmland

Hej igen, mina fina läsare! Hoppas att alla mår bra. Själv är jag helt lyrisk efter att ha precis kommit tillbaka från en underbar helg på Grytsberg säteri som ligger mitt i natursköna Södermanland. Det är en konferens nära Strängnäs, Nyköping och Eskilstuna – och även en timmas färd från Stockholm.

Det var nämligen så att min syster nu har gift sig med sin Peter som hon har varit med i snart 8(!) år, och vilken fest det blev på en sådan otroligt vacker anläggning. Gården ligger som sagt väldigt naturskönt vid Kyrksjön och har anor från 1100-talet. Gryts kyrka, där vigseln ägde rum, ligger precis intill Grytsberg säteri och är väldigt fin och romantisk.

Mangårdsbyggnaden (där brudparet och några av oss närmsta fick sova), festlokalen, bistron, paviljongen, altanen och katedralen var fantastiskt mysiga och passade så bra för min syster och hennes man. Man kunde se, utöver den självklara lyckan över att äntligen få gifta sig, att dem stormtrivdes på gården hela helgen och fick en upplevelse och ett minne för livet.

Lokalen jag själv tyckte var allra bäst var det vackra orangeriet som låg på säteriets högsta punkt med utsikt över sjön och med en anslutande pool och stenlagd terrass. Lokalen va ljus och luftig och vi passade på att äta lunch där med båda familjerna dagen innan bröllopet. Det roligaste kan dock ha vart att vi, samma dag, använde bastun som ligger nere vid sjön. Så otroligt mysigt.

Nu sitter jag hemma, nöjd med den underbara helgen jag har fått spendera och fira med nära och kära på en sådan vacker plats, och funderar på nästa gång man ska få åka dit.