Mobil företagshälsovård

Hej, vi hade en kollega som kom till jobbet och luktade sprit! Vi har misstänkt att det var problem men nu blev det bevisat och eftersom missbruk är en sjukdom så har nu den här personen fått hjälp genom vår företagshälsovård och är tillbaka på jobbet.

Vår företagshälsovård är en viktig del av vårt företag och det är bra att veta att vi har någon att vända oss till när vi eller någon av våra kollegor behöver hjälp.

Det är inte alltid lätt att prata om sina problem, men det är bra att veta att det finns hjälp. Alkoholproblem är mycket vanligt och det finns nog någon på varje arbetsplats som dricker för mycket. Det kan vara svårt att veta hur man ska handskas med det men man ska när man misstänker att det är ett problem givetvis ta upp det med den det gäller, man kan nog vara ganska så säker på att personen ifråga inte vill erkänna, det är mycket skuld, skam och förnekande inblandat. Men ta då hjälp av din lokala företagshälsovård och är du så lyckligt lottad att du liksom jag befinner dig här i Västerås, då kan du alltid kontakta just denna företagshälsovård. Tja, det är ju chefen som måste göra det men då kan du visa det här inlägget. Det kan ju hända att ni har avtal med någon annan företagshälsovård, det spelar inte så stor roll, det viktigaste är ju att man tar itu med problemet.

Det finns många myter kring alkoholism och det är inte alltid lätt att veta vad som stämmer och inte. Många tror att man bara är alkoholist om man dricker varje dag men det behöver man inte göra för att vara alkoholist. Det finns den som kan dricka mycket på helgerna utan att det syns eller märks i någon större utsträckning.