Min spindelfobi har botats

Här i Boden finns det inga tropiska spindlar, stora och ludna, men det finns ju spindlar, vanliga husspindlar, och jag har alltid varit rädd för dem. Mycket skrämd och bara jag har tänkt på en spindel har jag fått gåshud. Men det finns professionell hjälp mot fobier, och det ska jag skriva om i det här inlägget. Det var kbt som hjälpte mig. Kbt, Kognitiv beteendeterapi, är en behandlingsmetod som bygger på tanken att det mänskliga beteendet bestäms av tankar och upplevelser. Metoden använder sig av olika tekniker för att bearbeta minnesbilder och tankar kring dem. Kbt används ofta vid behandling av olika typer av fobier. Jag var skeptisk till början, men valde att prova det i alla fall. Och jag ångrar inte det! Efter 10 sessioner med kbt var min spindelfobi helt borta. Jag kunde titta på spindlar och det gjorde mig inget alls. Kbt fungerar verkligen! 

Om du har en fobi som du vill bli av med, rekommenderar jag att du testar det. Det är en bekymmersfri behandling som inte innebär några mediciner eller injektioner, och den ger permanent bot mot fobier. Kbt kan hjälpa dig att leva ett normalt liv utan rädslor! Men det finns även mycket annat än fobier där denna behandling är effektiv. När jag kom till den här mottagningen berättade psykologen att det är många med alkoholmissbruk som går till henne och det tycker jag är bra eftersom det är så många som har alkoholproblem. Det finns väl någon i varje familj som dricker för mycket och gör bort sig, men som tur är så har jag inga alkoholproblem själv. Men jag har en nära vän till mig som dricker för mycket, men om jag skulle be henne att testa kbt skulle hon säga att hon inte har något problem, så det är ju ett problem i sig.