Elektriker i Märsta

Hej, Anders här och jag jobbar som elektriker i Märsta!

Jag ska prata om vad en elektriker gör och med det hoppas jag att kunna locka någon till yrket, för ni behövs! Det är nämligen stor brist och för att möta framtidens krav så måste många fler utbilda sig. Nu ska jag prata om vad vi gör:

Som elektriker jobbar man främst med elinstallationer i bostadshus, industrier och affärslokaler. Man installerar belysningsanordningar, styr- och övervakningssystem samt elektriska motorer och elektriska kraftsystem. Man kontrollerar och underhåller elektronisk utrustning, maskiner samt elektronik i datorer och elektroniska system.

En elektriker använder sig av många olika handverktyg i sitt arbete. Verktygen används för att skära, borra och fräsa i olika elektriska material. Med elektroniktestare kontrollerar man elsystem och elektrisk utrustning.

Det är viktigt att alltid ha kunskapen uppdaterad inom detta yrke då de elektriska systemen ständigt är i förändring och utvecklas.

Elektriker är ett mycket intressant och spännande yrke som ställer stora krav på din förmåga att tänka logiskt och rent elektroniskt.

Förutom detta är det ett yrke där du arbetar mycket ute i friska luften och träffar många nya människor. Mina dagliga arbetsuppgifter innefattar alltifrån enklare servicejobb till mer avancerade installationer av elsystem.

Som elektriker jobbar man oftast i 2-mannateam där en jobbar med elektriska installationer och den andra jobbar med allt elektronikrelaterat, såsom testning av elektrisk utrustning. Det är ett roligt arbete för man känner att det man gör är viktigt. Sedan tjänar man ju rätt så bra också och man kan jobba överallt, både här i Sverige eller åka till något annat land om man vill testa det.

Jag skulle vilja avsluta med att yrket passar dig som gillar elektronik och vill jobba ute i friska luften. Yrket ger dig även möjlighet till en hel del resor. Så tveka inte, detta är ett yrke för framtiden!